Sergel Kredittjänster

Sergel Connect får kunder att öppna fakturan inom några minuter

October 27, 2022

Många människor upplever att det är krångligt att betala sina räkningar. Detta trots att man vill betala. Olika betalningsdatum, pappersfakturor och digitala dito via mail samt lön som kommer först i slutet av månaden. Det är lätt att glömma och ibland tappar man bort räkningen helt. I värsta fall innebär det extrakostnader, inkasso och Kronofogden. Med SMS faktura är lösningen enkel.

Det blir allt viktigare att erbjuda kunder enkla och direkta lösningar eftersom det ökar chansen att få betalt först, och dessutom minskar det kredittiderna. SMS är i dagsläget den snabbaste marknadsföringskanalen med en oslagbar öppningsgrad. Möjligheterna för betalningar via SMS är därför oerhört stora.

Med Mobile Invocie får du möjlighet att formulera korta budskap med call to actions vilket ger dina kunder möjlighet att ta itu med betalningar direkt. För majoriteten är det en bättre lösning än en pappersfaktura eller faktura via e-post eftersom dessa ofta glöms bort. Kunden kan betala sin faktura ståendes vid busshållplatsen. Därför fungerar SMS faktura som ett mycket bra komplement till pappersfakturan” säger Jörgen Karlsson, Head of Sergel Connect.

Människor som föredrar det digitala kan få utskicken direkt i mobilen tack vare Mobile Invoice. Tjänsten möjliggör snabba inbetalningar via en länk, med det betalalternativ som kunden själv föredrar. Och statistiken visar att 90 procent klickar på länken inom endast 45 minuter. Mobile Invoice synliggör effektiviteten av att använda SMS som en kanal för fakturapåminnelser eller förskottsbetalning.

“Flera av de kunder som sett Mobile Invoice i praktiken överväger nu att använda tjänsten även till de första fakturautskicken, inte enbart för påminnelse, eftersom tjänsten är så oerhört effektivt. En av våra stora kunder skickar ut underlag om ungefär 10 miljoner varje månad och efter endast två dagar har cirka 4 miljoner inkommit. Efter utskick har vi därmed kunnat se oerhört snabba inbetalningar”, säger Jörgen Karlsson.

Sergel försöker se till olika målgruppers behov, med preventivt arbete och fokus på betalningar. Där har enkelheten visat sig vara helt rätt väg. Connect fortsätter arbetet i att hjälpa kunder att få fler till betalning.

For more information and questions: 
Laila Svahn
CEO, Sergel Kredittjänster
Phone:
+46 70 629 77 31
Email: 
laila.svahn@sergel.com